Първоначално публикувано от oem
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помощ!Проблем с АСР на Алфа 147
Collapse
X
-
Дайте да обобщим....и да обясним кое за какво служи (аср и абс разбрахме)
Базово 156 имат АСР, АБС,....?
Базово 147 имат АСР, АБС, имам някакво ЕБД това какво е?Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Така, значи колата е със ASR(копче, което се намира до лоста за ръчната)Проблемът е, че при 50 км този ASR се включва и почва да премига на таблото.Когато изключа ASR системата от копчето, колата си върви перфектно, но ако не съм го изключил, се включва сам.Когато с по голяма скорост пусна колата по енерция и подам газ отново ASRа почва да мига на таблото и да задържа колелата, при което съответно и скоростта намалява (отново да кажа, че и да е на скорост и да не е над 50 км при подаване на газ ASR се включва)ABS системата работи перфектно.Закачахме колата на компютри, ама комуникация със системата няма
И да поясня пак: Колата е Алфа Ромео 147 JTD - 115 к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщениебъркаш системата за стабилност (ESP) със системата против приплъзване на колелата... (ASR) Втората няма нищо общо със контролиране на стабилността в завой или въобще
Особено при хлъзгав участък рязкото ускорение на колела при подаване на газ е също толкова опасно, както и блокирането им при спиране. Нежелателният ефект се състои в рязкото намаляване на страничното сцепление на гумите с пътя, при което и най-малката странична сила може да доведе до плъзгане на двигателния мост встрани, т.е. да се получи странично занасяне. Това най-често може да се случи при движение на ниска предавка и подаване на газ за изпреварване или в завой.
АSR следи за промяна в оборотите на колелата и може да предпази от такова занасяне.
Пробвайте в 90 градуса завой да влезете на 2-ра или 1-ва предавка и подайте максималко газ при мокър или хлъзгав асфалт. Колкото и да завивате колата върви на право докато не върнете газта. Това за автомобили без тракшън контрол или ASR.Last edited by oem; d.m.y г., 11:08.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНе не. Не я бъркам аз. Знам какво е ESP. Но при резки завой ASR също помага за стабилноста на колата.
Особено при хлъзгав участък рязкото ускорение на колела при подаване на газ е също толкова опасно, както и блокирането им при спиране. Нежелателният ефект се състои в рязкото намаляване на страничното сцепление на гумите с пътя, при което и най-малката странична сила може да доведе до плъзгане на двигателния мост встрани, т.е. да се получи странично занасяне. Това най-често може да се случи при движение на ниска предавка и подаване на газ за изпреварване или в завой.
АSR следи за промяна в оборотите на колелата и може да предпази от такова занасяне.
Пробвайте в 90 градуса завой да влезете на 2-ра или 1-ва предавка и подайте максималко газ при мокър или хлъзгав асфалт. Колкото и да завивате колата върви на право докато не върнете газта. Това за автомобили без тракшън контрол или ASR.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениес какви гуми си?
Comment
-
Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщениехайде сега попрочети още малко и си обясни откъде идва това недозавиване. после се опитай да си дадеш разумно обяснение на твърдението че при задействане на абс в завой, колата не завива. ....... и когато ти го разбереш, тогава го обяснявай на другите.
Аз съм го изпитвал това в една много конфузна ситуация. Карам по прав участък и наближавам кръстовише. Точно преди десния завой на кръстовището спрели коли. И друга кола излиза от от дясно обаче няма видимост и не ме вижда. И излиза. Аз скачам на спирачките и за да не го ударя тръгвам да свивам в дясно на кръстовището. С около 80 км се движех. Но колата една зави. Приктрака ми ABS-а през цялото време и добре, че ми тръгна задницата за една страна, че колата се плъзна към завоя, а и аз вече отпуснах педала на спирачката и се шмугнах в кръстовището.Last edited by oem; d.m.y г., 12:47.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеМи когато задействаш ABS той се стреми да приложи еднакво усилие към всички колела и от там идва недозавиването. Нали така? При завой вътрешното колело се върти по бавно от външното. ABS като реазпредели еднакво усилието към всички колела тогава се изравняват тяхната скорост и завиването отива подяволите. Ако не е така то моля те да дадеш твоето обяснение.
Аз съм го изпитвал това в една много конфузна ситуация. Карам по прав участък и наближавам кръстовише. Точно преди десния завой на кръстовището спрели коли. И друга кола излиза от от дясно обаче няма видимост и не ме вижда. И излиза. Аз скачам на спирачките и за да не го ударя тръгвам да свивам в дясно на кръстовището. С около 80 км се движех. Но колата една зави. Приктрака ми ABS-а през цялото време и добре, че ми тръгна задницата за една страна, че колата се плъзна към завоя, а и аз вече отпуснах педала на спирачката и се шмугнах в кръстовището.
http://en.wikipedia.org/wiki/Electro...e_distribution
Чети, това намерих набързо, ма не знам доколко коректно е написано.
Comment
-
Успех и пиши ако има развитие
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеМи когато задействаш ABS той се стреми да приложи еднакво усилие към всички колела и от там идва недозавиването. Нали така? При завой вътрешното колело се върти по бавно от външното. ABS като реазпредели еднакво усилието към всички колела тогава се изравняват тяхната скорост и завиването отива подяволите. Ако не е така то моля те да дадеш твоето обяснение.
Аз съм го изпитвал това в една много конфузна ситуация. Карам по прав участък и наближавам кръстовише. Точно преди десния завой на кръстовището спрели коли. И друга кола излиза от от дясно обаче няма видимост и не ме вижда. И излиза. Аз скачам на спирачките и за да не го ударя тръгвам да свивам в дясно на кръстовището. С около 80 км се движех. Но колата една зави. Приктрака ми ABS-а през цялото време и добре, че ми тръгна задницата за една страна, че колата се плъзна към завоя, а и аз вече отпуснах педала на спирачката и се шмугнах в кръстовището.147 JTD '02
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеТия работи, дето си ги написал, важат само ако имаш ABS от първо поколение. Повечето 156 и всички 166 имат EBD (Electronic brakeforce distribution) и там нещата изглеждат по съвсем различен начин.
http://en.wikipedia.org/wiki/Electro...e_distribution
Чети, това намерих набързо, ма не знам доколко коректно е написано.
Това е електронно разпределение на спирачките. То разпределя колко от усилието да отива към предните и колко към задните колела. По принцип на предните винаги услието е по-голямо. Тази система точно това коригира. Усилието когато колата е празна и когато е натоварена. Както и услието м/у левите и десните когато се изполват спирачките в завой.
Но аз не знам дали моя ABS има EBD.
Хммм... как да разбера?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment